Mesajı Okuyun
Old 06-04-2015, 18:21   #2
Ahmet Güngör

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. YILDIRIM
Iyi günler değerli meslektaslarim. Muvekkilim 5 ocak 2015 tarihinde doğum yapmıştır. Ücretli izin süresi 26 Şubat tarihinde bitmiştir. Ve ücretsiz izne ayrilmak istediginden dilekçe yazarak posta ve fax yoluyla göndermiştir. Çünki işveren yurt dışındaymis ve ofiste kimse yokmuş. Muvekkilim işe başlamak için hazır. Ancak işveren sürekli bugün yarın diyerek gecistiriyor. Muvekkilim tazminat haklarıni isteyecek ve yapması gereken tam olarak nedir? Herhangi bir hak kaybı olmusmudur acaba? Daha önce hiç iş hukuku davası almadığım icin sizlerin fikri benim icin cok onemli.Teşekkürler.

İşverenin işe başlatmaması, hizmet sözleşmesinin işveren tarafından haksız olarak feshi olarak düşünülür. (işverenlerin işçileri ücretsiz izine çıkarıp, sonra da işe başlatmaması durumu için pek çok yargıtay kararı biliyorum).
Bu sebeple ihbar, kıdem tazminatları ile diğer işçilik alacakları için hemen dava açabilirsiniz. Veya ihbar, kıdem tazminatı ve diğer işçilik alacaklarını talep eden bir ihtarname çekip, sonra dava açabilirsiniz. İhtarname çekerseniz, faiz başlangıcının tespiti bakımından, işvereni temerrüde düşürmüş olursunuz.