Mesajı Okuyun
Old 05-03-2015, 11:36   #3
Av. Hasan SARI

 
Varsayılan

Müvekkiliniz eşiyle konuşup, kendisine Türkiye'den bir avukat tayin edilmesi hususunda ikna edilebilirse, açtığınız davanın dava dilekçesi yine Türkiye'deki kadının vekiline tebliğ edileceği için işlemler bir haylı kısalır. Burada "bir hayli" kelimesi gerçekten bir haylidir Dava dilekçesinin gönderilmesi tahminimce 6 ayı bulur. Bunu tüm dilekçe layihalarını düşünürsek repliğiydi düpliğiydi uzar gider. Haliyle oradan yazılan dilekçe de buraya o vakitte gelir falan bir sürü uzar. O arada müvekkiliniz yahut karşı taraf evlenmek falan ister sıkıntı büyür gider.

Ancak Avukat Suna hanımın da dediği gibi tanıma ve tenfiz kararı marifetiyle müvekkilinizin Türkiye'de de evli gözükmesi gerekmektedir. Bu husus en önemli husus çünkü belki de müvekkiliniz Türkiye'de bekar gözüküyor olabilir. Sıklıkla karşılaşılan bir durum.

Son bir şey, Türkiye de dava açtığınızda müvekkiliniz eğer evliyse boşanma gerçekleşir dedik ya, gerçekten de sadece müvekkiliniz boşanmış sayılır. Şöyle ki, müvekkiliniz Türk kayıtlarına göre dul olur. Ancak karşı taraf ülkesinde halen evli gözükür. Dolayısıyla da müvekkiliniz karşı tarafın ülkesinde o kişiyle evli gözükür. Türkiye'de bekar Tunus'ta evli gibi bir durumdan bahsediyorum. Bu da müvekkilinizinOlası bir Tunus yaşantısına akseder. Karşı taraf kadının da Türkiye'deki kararı Tunus mahkemelerine bildirip, tanıma ve tenfiz kararı aldırıp boşanmayı gerçekleştirmesi gerekir.

Saygılarımla.