Mesajı Okuyun
Old 04-03-2015, 18:37   #1
eser_29

 
Varsayılan İş Kazası Nedeni ile Sürekli İşgöremezlik Tazminatı Hesap Tekniği/B.Kişi Raporu

Bedensel Zarardan Doğan Tazminat Hesaplamalarına dair okumalar yapıyorum. Maalesef Barolar Birliği'nin Aktüerya Hukuku-İş Hukuku seminerlerine istmeme rağmen (Birisine il dışında olması nedeniyle ötekine de kontenjanın dolması nedeniyle) katılamadım. O sebeple bir kaç kitap ve internetten bulabildiğim dokümanlarla bilgi edinmeye çalışıyorum ama sanırım birebir sormamış bazı hususları anlamam zor oluyor.

Konu hakkında size sormak istediğim bazı hususlar var. yanıtlayabilirseniz veya bu sorularıma ilişkin "somut" cevap bulabileceğim kaynakları bana tavsiye ederseniz sevinirim;
(Elimde Mustafa Kılıçoğlu'nun Tazminat Hukuku kitabı da var)

Altta örnek bilgiler ve bu bilgilere göre benim yaptığım hesaplama tablosunu ekliyorum. Burada neleri doğru neleri yanlış yaptığımı merak ediyorum.




1. Gün hesabı 360'dan mı 365 üzerinden mi yapılır?

2. İşlemiş devre kazanç hesabının başlangıç tarihi (ödendi ise) Geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenmesinin (raporlu sürenin) bitimi tarihi midir ? Ödenmedi ise bu süre olay tarihi midir ?

3. İşlemiş devre bitim tarihi şu an için örneğin 2015 yılı sonu mudur (asgari ücret bilinir olduğundan) yoksa 2015 yılı ilk yarısı mıdır ?

4. İskontolu/işleyecek aktif devre ilk dönem yıllık geliri 2015 yılı yıllık kazancının %10 artırılmış hali midir ?

5. Aktif devre son dönem yıllık geliri tam yıl olarak mı hesaplanır yoksa şahsın emekli olacağı, 60 yaşını tamamlayacağı doğum günü üzerinden mi hesaplanır ?

6. Doğum günü üzerinden hesap yapılacaksa aktif devre son dönem hesabının bakiyesi olan yıl "pasif devre"de tamamlanır mı ?

7. Aynı şekilde pasif devre son yıl hesabında doğum gününe kadar mı hesap yapılır ölüm tarihi düşünülerek yoksa PMF tablosunda çıkan küsuratın tam olarak gün karşılığı mı aranır ?


Av. Mustafa ESER