Mesajı Okuyun
Old 28-02-2015, 12:39   #2
Analiz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan elmas
Kiracıya yapılan 13 örnek ödeme emri tebliğ edilememiş; fakat kiracı borca itiraz etmiştir. İtiraz tebliğ yerine geçermi itiraz esas alınarak 30 gün beklenip tahliye davası açılabilirmi?
İkinci bir sorum da başka hususta; başka bir kiracı kira borcu asıl alacağının dahi bir kısmını dosyaya ödemiş; bu kısmi ödeme için BK 100-eski 84. m uygulanabilirmi?
Bu hususlarda varsa Yargıtay kararı paylaşabilirmisiniz.Teşekkür ederim.

Sayın elmas,kiracıya gönderilen aynı anda ödeme ve 30 gün içinde ödeme yapılmaması halinde tahliye davası açılacağını bildiren örnek 13 ödeme emrinin borçluya tebliğ edilmeden, borçlunun gelip dosyaya itiraz etmesi kanaatimce 30 günlük süreyi başlatmayacaktır.Eğer borçlu itirazında sadece borca itiraz etmeyip tebliği dosyadan aldığını da belirtirse durum tam tersi olacaktır.
Eğer kiracı (borçlu) borcun faiz ve giderlerini ödemede gecikmemiş ise kısmen yaptığı ödemeleri ana borçtan düşme hakkına sahiptir.Olayımızda anladığım kadarı ile siz kira borcunda dolayı icra takibi başlatmışsınız.Borçlu da gelip icra dosyasına kısmi ödemede bulunmuş.Yani borçlu borcunu ödemediğinden yapılan bir icra takibinin ne giderini ne de faizini henüz ödemediğinden (sair şekilde yapılmış ise ayrı) BK 100'ün bu durumda uygulanamamayacağını düşünüyorum.
Saygılarımla.