Mesajı Okuyun
Old 27-02-2015, 13:31   #3
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avmurat
Merhaba arkadaşlar,
İşçi ile işveren arasında işçi alacağının miktarı ve ödenmesi konusunda bir belge hazırlanmış.Ödeme yapılmayınca, belge de bulunması nedeniyle icra takibi yaptım.Takibe esas ve yetki yönünden itiraz edildi.
Ben takibi İzmir'de açtım.Alacaklı işçi, borçlunun İzmir'in bir ilçesindeki şubesinde çalışmış. İzmir İş Mahkemesi, yakınlığı nedeniyle bu ilçedeki iş davalarında da yetkili olduğundan doğrudan dava açsaydım İzmir İş Mahkemeleri yetkili olacaktı.
İzmir İş Mahkemesinin, bu ilçede de yetkili olması, icra dairesinin yetkisine de etkili olur mu? 'İzmir İş Mahkemesi yetkili olduğu için İzmir İcra Müdürlüğü de yetkilidir' diyebilir miyiz?
Aksini kabul edersek ki sanırım öyle olacak, ben takibi ilçeye göndereceğim, yeniden itiraz edilecek, bu kez itirazın iptali için davayı İzmir' de açacağım.
Yani her halükarda davayı İzmir' de açabiliyorum ancak takibi değil.
Diye düşünüyorum, siz ne dersiniz?

Doğrudan dava açsaydınız, borçlunun bulunduğu ilçede iş mahkemesi olmadığı için İzmir iş mahkemelerinde açacaktınız. İzmir'de açmakta bir yasal zorunluluk ya da seçimlik hakkınız olduğundan değil.

Borçlu yetkiye itiraz etmeseydi de borca itiraz etseydi ve siz de itirazın iptali yerine itirazın kaldırılması davası açsaydınız, hangi yer icra mahkemesine açacaktınız? Bu soruya vereceğiniz yanıtla kendi sorunuza da yanıt vermiş olacaksınız.