Mesajı Okuyun
Old 25-02-2015, 15:54   #1
fyz

 
Önemli MK 713/2 gereği olağanüstü kazandırıcı zamanaşımına dayalı tescil davası

Merhaba,
300 m2 lik taşınmaza 1980 yılında ifraz işlemi uygulanıyor. Taşınmaz 400 m2 ye çıkıyor ve arada ki 100m2 belediye tarafından ihale ile A şahsına satılıyor.
A kişisi taşınmazın tamamını (üzerine ev dükkan yapmak suretiyle) o tarihten günümüze kadar fiilen kullanıyor.
Geriye kalan 300 m2 lik kısım tapuda T oğlu B adına kayıtlı.
Şimdi A kişisi MK 713/2 de belirtilen tapu kaydından taşınmaz malikinin anlaşılmaması hükmüne dayanarak, taşınmazın 100 m2 lik kısmına ihale ile satış sonucu 1980 yılında malik olduğunu, geriye kalan 300 m lik kısmının 40 sene evvel T oğlu B tarafından, babasına ( A nın babası )haricen satıldığını ancak bu kişinin kim olduğunu bilmediğini, araştırmasına rağmen bulamadığını , bu nedenle de taşınmazın B adına kayıtlı 300 m2 lik kısmına ilişkin kaydının iptali ile babasının tek mirasçısı olarak adına tescilini dava etmiştir.
Dava açıldıktan 2 hafta sonra B nin mirasçıları kendiliğinden ortaya çıkmış ve tapuda intikal işlemi yaptırmışlardır.
Konu ile ilgili sorularım şöyle;
1)tapu kayıtlarından B nin mirasçılarının intikal işlemini gören mahkeme, mirasçıların davaya dahil edilmeleri için davacıya süre mi verecek ?
2) Dava açıldıktan sonra mirasçıların ortaya çıkmış ve adlarına intikal yaptırmış olmaları MK 713/2 de belirtilen " tapu kaydından taşınmaz malikinin anlaşılamaması" hükmünün gerçekleşmiş olmasını engeller mi ? Buna ilişkin yargıtay kararı elinde olan veya konu hakkında fikir verebilecek tüm meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim