Mesajı Okuyun
Old 13-02-2015, 14:10   #2
myilmaz

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım,

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun E. 2006/9-613, K. 2006/644 sayılı ve 11.10.2006 tarihli kararında belirtildiği üzere iş sözleşmelerindeki söz konusu kayıtlar geçerli sayılmakla birlikte işveren tarafından söz konusu nakil yetkisi objektif bir gerekçeye dayanmalı, nakilin dürüstlük kuralına aykırı olarak yapılmaması gerekmektedir. Bu hususu araştırabilirsiniz.

Yine aynı şekilde işyeri değişikliği iş, ücret ve diğer çalışma koşulları bakımından değişiklik getirmedikçe geçerli olmaktadır. Sizin olayınızda çalışma koşulları açısından değişiklik getiriyor diye anlıyorum (çalışma saatleri bakımından) Ancak muhtemelen bu husus, sözleşme ile değil uygulama ile karşınıza çıkıyor. Bu nedenle ispat sorunu yaşamamak adına bu durumu 6 iş günü içerisinde yazılı olarak işverene bildirip (bahsi geçen şubede çalışma saatlerinin farklı olduğunu duyduğunu, çalışma saatlerinin değişip değişmediğinin kendisine bildirilmesini, aleyhe değişecek ise kabul etmediğini) yazılı bir delil elde edebilirsiniz. İşverenin vereceği cevaba göre de hareket edebilirsiniz.

İşveren vekilliği açısından ise, müdür yardımcısı olan müvekkilinizin şubenin bütününü sevk ve idare ile şubeye işçi alıp-çıkarma yetkilerinin olmadığını düşünüyorum. Doğru isem, müvekkiliniz işveren vekili sayılmayacaktır ve dolayısıyla iş güvencesi hükümlerinden yararlanacaktır.

Saygılarımla.