Mesajı Okuyun
Old 11-02-2015, 12:19   #1
av.medine

 
Varsayılan son ödeme gününden 9 gün sonra / ihtar yapılmadan/ kesilen elektrik

Sayın meslektaşlarım daha evvel buna benzer bir konu paylaşılmadığı için konuyu bu şekilde açtım. Müvekkilin elektirik faturası ödeme tarihleri 20.01 ile 30.01.2015 tarihleri arasında. Ne varki fatura sayaç içine atıldığı için ( her zamanki gibi ) faturayı görmüyor ve ödemeyi unutuyor. Kaldı ki faturanın düzenlenme aralığı ; son faturaya ile arasında 45 gün gün var. Yani aylık ve düzenli bir fatura düzenlenmesi yok.
Neyse fatura son ödeme günü olan 30.01.2015 tarihinde ödenmeyince ilgili dağıtım şirketi tarafından 09.02.2015 tarih itibarıyla ELEKTRİK DOĞRUDAN KESİLİYOR VE MÜHÜRLENİYOR. EVVELİNDE DE HİÇR BİR İHTARNAME DAHİ ABONEYE GÖNDERİLMİYOR.
Şimdi son zamanlarda elektrik şirketleri ile şikayetler ortada ve dahi şirket yetkilisi durumu sorgulamaya giden aboneye ukala cevaplar veriyor. Ödeseydiniz diye.
Bu durumda abone sahini adına ve dağıtım şirketi aleyhine ne gibi hukuki işlemler yapılabilir. Bu arada belirteyim elektrik şirketi ile dağıtım şirketi farklı ad altında şirketler.
Husumet kime yöneltilmeli ve dahi ne gibi işlemler yapılabilir. tABİKİ BU İŞLEMİN AMACI İLGİLİ ŞİRKET AÇAM KAPAMA ÜCRETİ ALIYOR.
Görüş bildiren meslektaşlara şimdiden teşekkürler