Mesajı Okuyun
Old 06-02-2015, 14:45   #1
spartacüs

 
İnceleme Terör olaylarında maddi ve manevi tazminat dava süreci...

sayın meslektaşlarım olay şu ki,

Müvekkil ailesi ile evine dönerken yolun polis tarafından kapatıldığını görüyor, ve her nasıl oluyorsa sivil polisler müvekkilli ypg cenazesi için yapılan 2-3 bin kişilik yürüyüşün içine yönlendiriyor. Şans bu ki müvekkilin arabasında çok büyük bir TÜrk bayrağı var. Sonrasında hem araç hemde müvekkil ve ailesi ciddi derecede darp ediliyor ve özel hareket ekiplerince bölgeden çıkarılıyor. Bu haber niyeyse medyaya yansımıyor.

Şimdi müvekkillim maddi tazminat için valiliğe başvurmuş, olayın tüm evrak ve kanıtları da TEM de mevcut. Ben ise müvekkilimin terör eylemleri sırasında gördüğü darptan dolayı manevi tazminat talebi ile idare mahkemesinde valiliğe karşı dava açmak istiyorum.

1. valilik cevabı geldikten sonra, maddi tazminat için önerilen miktara ret ile beraber manevi tazminat talebinde de bulunabilir miyiz?

2. okuduğum bir makalede, terör ile mücadele kanunda, sadece maddi tazminat talebinin desteklendiği ancak manevi tazminat istiyorsak. süreyi kaçırmamak adına, valiliğin maddi tazminat cevabını beklemeden dava açılması gerektiği yazıyor, bu durum doğru mudur?

3. Yoksa tam yargı davası olduğundan, idareye başvuru yapmadan dava açmak mümkün değil mi dir?