Mesajı Okuyun
Old 30-01-2015, 13:02   #4
Av. Erdem Akçay

 
Varsayılan

Sayın Sinangil, öncelikle nacizane tavsiyem, hiçbir dosyayı kişiselleştirmeyiniz. Adını anmasanız dahi bir hakim hakkında, bu türde ifadelerde bulunmayınız. Bizler, aynı mesleği yapan kişileriz. Meslektaşımızın ruh haline tıp karar verebilir.

Duruşma tutanağına ifadelerin geçmesi talep edilmelidir. Olasılık yüksektir ki, var olsa da talebiniz reddedilecekti. Böyle bir durumda duruşmadan ayrılıp, derhal baroya bildirilmelidir.

İftira suçu ile ilgili olarak TCK 267/1:
Alıntı:
Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

demektedir. Hakimin reddini talep ettiğiniz dilekçenizin bu unsurları taşıması pek mümkün değil. Dolayısıyla iftira suçunun işlendiği dayanağıyla kovuşturma başlatılması olası gözükmüyor. Ancak, dilekçenizin içeriğini bilmememiz nedeniyle, özellikle hakaret suçunun oluşup oluşmadığı yönünde görüş belirtemeyeceğim.