Mesajı Okuyun
Old 12-03-2007, 19:04   #23
Admin

 
Varsayılan

Bazen yanlış tepkileri yanlış zamanlarda verdiğimizi düşünüyorum.

Youtube'un filitre edilmesi kararını doğru bulabilirsiniz ya da yanlış bulabilirsiniz. Elbette her ikisi de saygı duyulacak görüşlerdir. Ancak ortada Türk Mahkemesinin bir kararı varken olay artık tartışılacak noktayı geçmiş demektir. Mahkemenin verdiği karar Türk Telekom'a tebliğ edildiğinde, Türk Telekom elbette gereğini yerine getirecektir. Bunun aksi düşünülemez bile.

Tartışılacak ve fikir beyan edilecek nokta aslında bu karar oluşturulmadan öncesidir. Ve hatta konuyla ilgili yasal düzenlemeler yapılmadan öncesidir. Mesela youtube meselesi için iş işten geçtiği halde bu konuda yoğun (ve bence fuzuli) bir tartışma yapıyoruz ancak, son derece şaşırtıcı şekilde aşağıdaki habere tek yorum dahi ekleyen olmadı:
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=13079

İnternet sitelerinin Mahkeme kararıyla filitre edilmesi konusunda olumlu ya da olumsuz bir görüşünüz varsa, bence bunu öncelikle dile getireceğiniz konu bu konuda değil, yukarıda adresini verdiğim kanun tasarısı ile ilgili konudur. Zira o kanun sessiz sedasız, muhalefetsiz yasalaştığı takdirde Mahkemeler doğal olarak o yasaya uygun kararlar vermeye başlayacaktır ve daha sonra bununla ilgili öne sürülecek görüşler ve eleştiriler için ise artık çok geç olacaktır.

Konuyla ilgili hassas olan katılımcılarımızı öncelikle o konu içinde bu yasa tasarısı ile ilgili görüş eklemeye davet ediyorum. Ve elbette görüşlerinizin "bir sonuca ulaşması için" bilimsel olması, araştırmaya ve bilgiye dayalı olması, yurtdışındaki durumu da kıyaslayan nitelik taşıması ve yasaya karşı çıkıyorsanız dahi alternatif çözüm önerileri içermesi yetkililerin dikkate almasına yardımcı olacaktır. Yoksa "internet sansürlenemez!!!!!!" gibi slogan görüşlerin kimseye bir faydası yok, görüldüğü üzere yasa yapılıyor, Mahkeme yasaya uygun karar alıyor, Türk Telekom da kararı uyguluyor ve gayet etkili bir sonuç da alınıyor.