Mesajı Okuyun
Old 15-01-2015, 14:55   #7
İlkay ERDOĞAN DAŞDEMİR

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşlarım, kamu kurumunda avukat olarak görev yapmaktayım.2014 yılının haziran ayında doğum yapmak suretiyle yasal izne ayrıldım. Malumunuz olduğu üzere DMK 104 üncü maddesi ile F) Yıllık izin ve mazeret izinleri sırasında fiili çalışmaya bağlı her türlü ödemeler hariç malî haklar ile sosyal yardımlara dokunulmaz" hükmüne yer verilmektedir.
Kurum 2015 yılı vekalet ücretinin ödenmesi sırasında düzenlediği tahakkuk fişine tarafıma yer vermeyerek vekalet ücreti ödemesini yapmamıştır. Kuruma ait yönergemizde bir nevi usul ve esaslar da "Emanet hesabından kısmen veya tamamen ödeme yapılacak personelin dağıtıma esas cari yılda Hukuk Müşavirliğinde fiilen en az 6 ay çalışması zorunludur. Bu süreye her türlü izin ve sağlık raporları dahil değildir" hükmü yer almaktadır.

Buna göre şahsım 2014 yılı için 30 mayıs ta görevden ayrılmam dolayısıyla 6 aylık çalışma şartını yerine getirmemiş sayılmaktayım. Buna binaen tarafıma ücret ödenmemiştir.

*Ancak biz kamu çalışanları vekalet ücretlerimizi maaşlarımız gibi peşin olarak almaktayız. Dolayısıyla cari yıl 2015 yılında kurum avukatları olarak bir önceki yılın ücretini değil hesapta yer alan paradan cari yıla ilişkin ödeme almaktayız.
şu durumda;
*şahsıma 2015 yılı vekalet ücretini ödemeyen idare " doğum izninizde geçen süre 6 aya eklenemediğinden veremeyiz" ifadesinde haklı mıdır?

* haklı ise çelişki değil midir? zira 2015 te 2014 yılına ait parayı veriyorum diyor.oysaki cari yıl 2105 tir.
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler