Mesajı Okuyun
Old 12-01-2015, 13:22   #2
sebastian

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım,
sorduğunuz soruya yakın bir hukuki durumla bende yakın zamanda ilgilendim.
Söylediğiniz gibi MK 194 e göre tapu iptali davası açmanız için devam eden bir evlilik olması gerekiyor. Sizin durmunuz da ise mahkeme boşanma kararı vermiş ve boşanmayı her iki taraf kabul etmiş ancak karar henüz kesinleşmemiş.
Sizdava aşamasında boşanmayı kabulünüze göre hakim boşanma kararı vermiş ancak kararla birlikte siz bu kararı boşanma yönünden temyiz etseniz, MK madde 194 w göre tapu iptali davası açacaksınız. boşanmayı temyiziniz yargıtay tarafından tapu iptali davasından önde onanırsa, tapu iptali davasında hakim devam eden evlilik olmadığı için MK 194 e göre açacağınız tapu iptali davasını resen reddedecektir.
bence bu sağlıklı bir yol değil.

Üçüncü sorunuza cevaben ise, terditli(kademeli) her zaman açılabilir. Ama yukarıda söylediğim gibi MK 194 e göre tapu iptali davası açmanız pek sağlıklı değil. Tapu iptalinde dayanağınız MK 194 olmamalıdır.

İkinci sorunuza cevaben ise, Siz yinede boşanma kararını temyiz edin ki, davacı koca boşanmasın ve yeni biriyle evlenemesin. Boşanmayı temyiziniz, Davacı koca üzerinde tazyik edecek, belki de sizinle anlaşıp istediğiniz katkı payını nakit olarak size verecektir. Buda bir yol bence.

Dördüncü sorunuza cevap veremiyorum.

Beşinci sorunuza cevaben ise, Aile konutu ile ilgili davalara aile mahkemesi bakıyor.