Mesajı Okuyun
Old 08-01-2015, 19:07   #2
limpid

 
Varsayılan

boşanma davası devam ederken açtığımız katılma alacağı davasında aşağıdaki şekilde talepte bulunduk;

DAVALININ KÖTÜNİYETLİ VE MÜVEKKİLİMİN KATILMA ALACAĞINI AZALTMAK KASTIYLA YAPTIĞI DEVİR İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ
12. Davamız açıldıktan sonra ihtiyati tedbir kararının verildiği gün UYAP’tan davalı adına kayıtlı araca tedbir konulması sırasında yapılan araştırmada, aracın davalı adına kayıtlı olmadığı bilgisine ulaşılmıştır. Akabinde .......... İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmede davalı tarafından anahtarı ve ruhsatı müvekkilimde olan aracın üçüncü bir şahsa DAVAMIZ AÇILDIKTAN SONRA, TENSİBİN YAPILDIĞI 16.10.2014 tarihinde devredildiği bilgisi alınmıştır. Hal böyle olunca 4721 sayılı TMK gereğince mezkûr aracın edinilmiş mallara değer olarak eklenmesine ve satışı yapılan üçüncü şahsa davanın ihbar edilmesine karar verilmesini talep ederiz.

4721 SAYILI TMK’nda ilgili maddeler aşağıdaki gibidir.

MADDE 229 - Aşağıda sayılanlar, edinilmiş mallara değer olarak eklenir:

1. Eşlerden birinin mal rejiminin sona ermesinden önceki bir yıl içinde diğer eşin rızası olmadan, olağan hediyeler dışında yaptığı karşılıksız kazandırmalar

2. Bir eşin mal rejiminin devamı süresince diğer eşin katılma alacağını azaltmak kastıyla yaptığı devirler.

Bu tür kazandırma veya devirlere ilişkin uyuşmazlıklarda mahkeme kararı, davanın kendisine ihbar edilmiş olması koşuluyla, kazandırma veya devirden yararlanan üçüncü kişilere karşı da ileri sürülebilir.


13. Dilekçemizde anlattığımız olaylar göz önüne alındığında davalının ağır kusurlu hareketleri sonucunda boşanma davası açılmıştır. Bunun yanı sıra dilekçemizin 12. Maddesinde belirttiğimiz gibi davalı ortada bıraktığı 4 çocuğundan ve müvekkilimden mal kaçırmaya çalışmaktadır. Hal böyle olunca Sayın Mahkeme’den TMK’nun ilgili maddeleri gereğince ağır kusurlu ve kötü niyetli davalının payının KALDIRILMASINA KARAR VERİLMESİNİ isteme gereği hâsıl olmuştur.
MADDE 236 - Her eş veya mirasçıları, diğer eşe ait artık değerin yarısı üzerinde hak sahibi olurlar. Alacaklar takas edilir.

Zina veya hayata kast nedeniyle boşanma halinde hâkim, kusurlu eşin artık değerdeki pay oranının hakkaniyete uygun olarak azaltılmasına veya kaldırılmasına karar verebilir.

NETİCE VE TALEP : Yukarıda kısaca izah edilen ve re’sen ele alınacak sebepler gereğince delil listemizi sunar, 4721 sayılı TMK gereğince ağır kusurlu ve kötü niyetli davalının artık değerdeki pay oranının KALDIRILMASINA, 59 ...... plakalı aracın edinilmiş mallara değer olarak eklenmesine ve satışı yapılan üçüncü şahsa davanın ihbar edilmesine karar verilmesini bilvekale arz ve talep ederiz.


MAHKEME İLK CELSEDE ŞU ŞEKİLDE ARA KARAR OLUŞTURDU:

.......plakalı aracın güncel kayıtlarının UYAP tan alınarak araç malikine davanın ihbarına
araç kayıtları incelenerek aracın aynı gün 3. kişiye devr sözkonusu ise araç üzerine UYAP üzerinden ihtiyati tedbir şerhi konulmasına