Mesajı Okuyun
Old 29-12-2014, 14:31   #1
AVOY

 
Varsayılan Azilname Sonrası İcra Takibine Devam Edilmesi, Azlin niteliği, sonuçları

Merhaba değerli meslektaşlarım,
Azilname ile ilgili diğer konuları okudum ancak çoğu/tamamı vekil ile müvekkil arasındaki vekalet ücreti alacağına ilişkin konular. Bizim durumumuzda karşı taraf vekilinin başka dosyada bulunan azilnamesi neticesinde azil tarihinden sonra icra dosyasında yaptığı işlemlerin iptali ile ilgili.

Açtığımız istihkak davası aleyhe sonuçlanıyor, vekalet ücretine hükmediliyor, karşı taraf vekili vekalet ücreti için ilamlı icra takibine başlıyor, bir sene boyunca takibe devam ediyor, daha sonraki bir tarihte ve tamamen başka bir dosyaya sunulmuş olan Azilnameye denk geliniyor (genel bir azilname), bu azilname ile birlikte azil tarihinden sonra icra dosyasında yapılmış olan hacizlerin kaldırılması için talep açtık, reddedildi, memurun kararını şikayet ettik ve malesef mahkeme şikayeti vekaletsiz iş görme konusuna değinerek reddetti.

Anladığım sonuç şu, vekillikten azledilsek bile asil adına açtığımız bir takibi veya davayı devam ettirebiliyor, her türlü işlemi yapabiliyoruz Mahkeme bunu demek istedi sanırım ...

Şaka bir yana Şikayetin reddi kararını temyiz edeceğiz ancak azilnamenin hukuki sonuçları veya işlemde bulunan dosyalar ile ilgili doğuracağı sonuçlar konusunda bilgi/belge/makale/Yargıtay kararına denk gelemedim.

Yardımlarınızı talep ediyorum.
Saygılarımla