Mesajı Okuyun
Old 26-12-2014, 12:42   #1
Av. Tuba Torun

 
Varsayılan Sermaye Artırımı yapılmadığı için münfesih olan Limited Şirketin Canlandırılması

Sayın Meslektaşlarım;

İçinden çıkamadığım bir durum söz konusu. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Durum şöyle;

Müvekkilin bir Limited Şirketi var. Söz konusu şirketi 2012 yılında devralmış. Bildiğiniz üzere Limited Şirketlerin sermaye sınırı 10.000TL. Bu şirketin de resmi bilançolarında sermayesi 10.000TL görünmekteymiş.Ne var ki; şirketi devraldıktan sonra Ticaret Sicilde sermayesinin 5.000TL olduğu görülmüş. Bunun üzerine araştırma yapılmış ve sermaye artırımına ilişkin daha önce alınmış bir bir Ortaklar Kurulu Kararı da bulunamamış. Nitekim, şirket sermaye artırımı gerçekleştirilmediği için re'sen kapatılmış, Ticaret Sicilden kaydı silinmiş.

Müvekkil de sermaye artırımı işlemlerini tanınan uzatma sürelerine rağmen gerçekleştirememiş çünkü konuyla ilgili kendisine hiçbir tebligat yapılmamış. Sonradan araştırıldığı kadarıyla yapılan tebligatlar "tanınmıyor" kaydı ile geri dönmüş.

Ben İTO'yu aradım ve yetkili kişiyle konuyu görüştüm. İhya davası açıp açamayacağımızı, Şirketi tekrar faal hale getirmek için yapabileceğimiz bir şey olup olmadığını sordum. Söylenene göre, yapılabilecek hiçbir şey yok.

Bu noktada; sizce usulsüz tebligat sebebiyle herhangi bir hukuki çareye başvurabilir miyiz? Yahut şirketi yeniden hayata döndürmek için yapabileceğimiz başkaca bir şey var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim..