Mesajı Okuyun
Old 22-12-2014, 16:11   #2
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.medine
...Alacaklısı olduğumuz bir icra takip dosyası; müvekkilin imzalı talebiyle 2 yıl takipsiz bırakılmakla; 2 yıl sonra yeniden takibe devam ettik. Dosyada son yapılan tapu haczi olup ; 2 yıl 6 gün sonra dosya icra müd. tarafından işlemden kaldırılmadığı için yenileme yapmaksızın 2 yıllık süre geçtiği için düşen haczi yeniledik ve yeniden taşınmaza haciz koyduk.Taşınmaza haciz ile ilgili borçluya ne yenileme emri ( dosya halen derdest olduğu için ) ve ne de 103 muhtırası gönderilmemiş... icra dosyasının devamı ile taşınmaz ihale ile alacağa mahsuben müvekkil tarafından alındı.

...Borçlu ihale sonrası ... icra hukukta dosyanın takipsiz kaldığı süre sonrası yenileme yapılmaksızın taşınmaz haciz ve diğer işlemlerin geçersiz olduğuna dair İCRA MEMUR MUAMELESİNİ ŞİKAYET ... talepli dava açtı... mahkeme ; dosyanın takipsiz kaldığı süre sonrası yenileme yapılmaksızın taşınmaz haciz ve diğer işlemlerin geçersiz olduğuna dair İCRA MEMUR MUAMELESİNİ ŞİKAYET talebini kabul ... kararı verdi...
Sizin sorunuzdan anladığım kadarıyla dosya, takipsiz bırakılmadan önce süresi içerisinde haciz talebinde bulunulmuş, fakat süresi içinde satış talebi olmadığından "haciz düşmüş".

Durum bu şekilde ise:
http://www.turkhukuksitesi.com/serh.php?did=15998