Mesajı Okuyun
Old 17-12-2014, 15:02   #8
Av. D. Koca

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım,


Siz mahkemeye bu durumu anlatın; nihayetinde mahkeme katkı payı oranı üzerinden ancak alacak miktarına hükmedebilir, iptal ile yarı yarıya hisse tescili kararı veremez. Dolayısıyla bekletici mesele yapılmasının davanın seyrine bir etkisi yok. Aksine zaman kaybına yol açar. O davayı da atiye bırakırsınız...

Hakim itiraz ederse, katkı payı davalarında ayna ilişkin karar verilemeyeceğini açıklayan şöyle bir Yargıtay Karaı sunarsınız:

T.C.
YARGITAY
14. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/7116
K. 2004/8126
T. 23.11.2004
• EVLİLİK BİRLİĞİ İÇERİSİNDE EDİNİLEN TAŞINMAZ İÇİN TAPU İPTALİ VE TESCİL VEYA KATKI PAYININ TAHSİLİ TALEBİ ( Resmi Sözleşme Olmadan Tapu İptali ve Tescil Talep Edilemeyeceği - Eşler Arasındaki Katkı Payına İlişkin Davada Tanık Dinlenebileceği )

• TAPU İPTALİ VE TESCİL TALEBİNİN REDDİ GEREĞİ ( Resmi Sözleşmeye Dayanmayan - Eşin Evlilik Birliği İçerisinde Edinilen Taşınmazdaki Katkı Payını Talep Edebileceği )

• RESMİ SÖZLEŞMEYE DAYANMAYAN TAPU İPTALİ VE TESCİL DAVASININ REDDİ GEREĞİ ( Eşin Evlilik Birliği İçerisinde Edinilen Taşınmaz İçin Açtığı )

• EŞLER ARASINDAKİ İŞLEMİN TANIKLA İSPAT EDİLEBİLMESİ ( Evlilik Birliği İçerisinde Edinilen Taşınmazdaki Katkı Paylarının Tahsili Talebi )

• KATKI PAYININ TAHSİLİ TALEBİ ( Evlilik Birliği İçerisinde Edinilen Taşınmazdaki - Eşler Arasındaki İşlemin Tanıkla İspat Edilebileceği )

• TANIKLA İSPAT EDİLEBİLME ( Eşler Arasındaki Hukuki İlişkiler - Evlilik Birliği İçerisinde Edinilen Taşınmazdaki Katkı Payı İçin Tazminat Talebi )

• MAL AYRILIĞI REJİMİ ( Eşler Arasındaki Hukuki İlişkilerin Tanıkla İspat Edilebilmesi - Evlilik Birliği İçerisinde Edinilen Taşınmazdaki Katkı Payının Tahsili Talebi )

4721/m.706
743/m.634
1086/m.293

http://www.turkhukuksitesi.com/showp...75&postcount=2

Benim davamda da biz ayrıca katkı payı alacağı davası açmıştık, sizdeki gibi %50 katkı payı oranı tespit edildi ve bu oran üzerinden katkı payı alacağımız kararda açıklandı. O ilamla icra takibi yapıp, taşınmazlarına haciz şerhi işlettim...