Mesajı Okuyun
Old 16-12-2014, 16:16   #1
yesim85

 
Varsayılan İtirazın iptali davalarında tehir-i icra

Soracağım soru hakkında yaptığım araştırmalardan hiçbir sonuç elde edemediğimden, deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.


Asliye Hukuk Mahkemesinde müvekkil aleyhine açılan itirazın iptali davasında, itirazın iptaline ve takibin devamına karar verilmiştir.


Tarafımızdan gerekçeli kararın tebliği ile karar süresinde tehiri icra talepli temyiz edilmiş ve icra dosyasına teminat mektubu sunularak mehil vesikası alınmıştır. Ancak tüm bu işlemlerin ardından, davacı/alacaklının mahkemenin kısa karar ile icra dosyasında, müvekkile yeniden ödeme emri-borç muhtırası vs. dahi çıkarmadan, müvekkilin malvarlığına haciz koydurmuştur olduğunu öğrendik. Ancak dosyada mehil vesikası ve teminat mektubu bulunduğundan haczedilen malların satışına geçilemediği gibi, hacizlerin kaldırılması talebimiz de reddedildi.


Bu durumda bilindiği gibi Asliye Hukuk Mahkemelerinde temyiz gerekçeli kararın tebliği ile başladığından, mahkeme kısa karar ile takibin devamına karar verdiğinde davacı/alacaklı ve davalı/borçlu vekilleri kendi lehine işlem yaptırabilmek adına İcra Müdürlüğüne gitmek için yarışa mı girecektir? Zira davacı/alacaklı kısa karar ile takip dosyasında duruşma sonrası borçlunun malvarlığına haciz koyabilecek, davalı-borçlu ise henüz tehiri icra kararlı olarak temyiz dahi etmediği icra dosyasına teminat mektubu mu sunacaktır?


Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...