Mesajı Okuyun
Old 08-12-2014, 18:42   #1
akrd61

 
Varsayılan Nafaka (Önlem)Davası Cevaba Cevap

Değerli meslektaşlar

Açmış olduğumuz nafaka(Önlem) davasında karşı tarafın cevap dilekçesi tarafımıza tebliğ edildi tebliğ zarfının üzerinde " Cevap dilekçesinin tarafınıza tebliğinden itibaren iki hafta içinde cevaba cevap dilekçenizi mahkememize sunabileceğiniz ihtar olunur." (HMK 136. md.) açıklaması var.

Ayrıca Dosya İnceleme Tensip Tutanağında da

"Cevap dilekçesi verilmesi halinde ekleriyle birlikte derhal davacıya meşruhatlı olarak tebliğe çıkartılmasına, (tebliğden itibaren 2 hafta içinde cevap verebileceği meşruhatının yazılmasına), cevaba cevap ve ikinci cevap dilekçesinin verilmesi halinde derhal karşı tarafa meşruhatlı olarak tebligat çıkartılmasına," karar verildiği

Dava HMK 316 md.1/ç gereği basit yargılama usulüne tabii ve HMK 317/3 md gereği Taraflar cevaba cevap ve ikinci cevap dilekçesi veremezler.Dolayısyla bu tebliğ zarfının üzerinde ki açıklamanın ve Dosya İnceleme Tensip Tutanağında yer alan kararın hatalı olduğunu düşünüyorum.

Hem tebliğ zarfında ki ihtarda hem de Dosya İnceleme Tensip Tutanağında cevap dilekçesine karşı cevap yazabileceğimiz belirtilince acaba benim bilmediğim bir uygulamamı var diye siz değerli meslektaşlara danışmak istedim.

Tüm Meslektaşlarıma iyi çalışmalar diliyorum....