Mesajı Okuyun
Old 08-12-2014, 13:44   #2
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan hukukihayat
Merhaba,

Müvekkil, kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile arazisini bir müteahhite devretmiş daha sonra inşaatların tamamlanamaması üzerine açılan tapu iptali davası müvekkilin lehine sonuçlanmış olup kesinleşmesi beklenmektedir. Bu kısmı hızlı geçtim..

Ne var ki; bahsi geçen arazinin tapu kaydı üzerinde müteahhite ait vergi borçlarından dolayı sgk ve belediyenin haciz şerhleri bulunmaktadır.

Müvekkilin arazisi üzerinde tasarruf edemediği dönemde tahakkuk eden(tapu iptali davası devam ettiği dönem) ve kendisine ait olmayan vergi borçlarından dolayı konulan haciz şerhlerine karşı tapu iptali davası kesinleştikten sonra ilgili idareye yönelik haciz şerhinin silinmesi talepli dava mı açmalıyım..?

Ya da idari işlemin iptali-geri alınması talepli yazılı başvuru aşamasında sorun giderilir mi..?

Başka izleyebileceğim bir yol var mıdır?

Sözleşme geçmişe etkili feshedildiği için tapu iptal edilmişse, haciz alacaklılarına karşı Asliye Hukuk mahkemesinde "haczin terkini" davası açılması gerekiyor.

Sonradan eklenen not: Görev konusunda vergi alacaklarından dolayı konulan hacizler için Nevra Hanımın görüşüne katılıyorum. Benim belirttiğim asliye hukuk mahkemesinin görevli olduğu hacizler, normal alacaklar içindir. Sorunuzun Vergi borcundan kaynaklı hacizlerle sınırlı bir soru olduğunu, dikkatsizliğimden atladım. Hatırlatması için Nevra hanıma teşekkürler.