Mesajı Okuyun
Old 08-12-2014, 10:29   #2
Av.Ömer Erlat

 
Varsayılan Müteselsil sorumluluk.

Ücret dolayısıyla müteselsil sorumluluk:
Madde 165 - İş sahibinin birden çok olması halinde bunlardan her biri, sulh ile sonuçlanan işlerde ise her iki taraf, avukat ücretlerinin ödenmesi hususunda müteselsil borçlu sayılırlar.
Sayın Meslekdaşım,
Yukarıda alıntıladığım Av.K'nun 165. Maddesindeki işaretlediğim düzenleme gereğince ortaklığın giderilmesi davasında aranızda avukatlık sözleşmesi kurulan müvekkillerinizin tümü ücretin tamamının ödenmesinden müteselsilen sorumludur.
İşsahipleri arasında dava konusu borcun bölünebilir olup olmaması avukat ücretinin tamamınından müteselsil sorumluluk üzerinde etkili değildir. Kanun, bu düzenleme ile tıpkı asgari ücret tarifesinin altında ücret kararlaştırılamamasına benzer şekilde avukata ücret nedeniyle güvence sağlamayı hedeflemiştir.
Eğer sözleşme ile aksini kararlaştırmamışsanız ortaklığın giderilmesi davasında temsil ettiğiniz tüm müvekkillerinizden ücretin tamamını talep edebilirsiniz ancak davada zincirleme sorumluluğa göre ücret talep ettiğinizi belirtmeyi unutmayın.

Son olarak ortaklığın giderilmesi davasında eğer iş sahipleri ile aranızda yazılı ücret sözleşmesi mevcut değil ise ücreti tarifeye (maktu kısmına) göre isteyebileceğinizi unutmayın.
Selamlar.
Av.Ömer Erlat