Mesajı Okuyun
Old 05-12-2014, 18:48   #13
bir zamanların nokiası

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Aybüke Kağan
Benzer bir dosyada bende mevcut. Dosya üç yıl işlemsiz kalmış , sonrasında yenileme emri gönderilmiş.Ben de icra hukukta dava açacağım. Ancak borçlu bir şirket, tasfiye olmuş. Benim müvekkilim icra kefili. İcra kefili zamanaşımıyla ilgili dava açabilir mi ?

Sayın Kağan,

Dosya üç yıl işlemsiz kaldıysa bono zamanaşımına uğramıştır. Benim sorduğum ve örneklediğim olayda ise son takip talebinin üzerinden üç yıl geçmediği için bono TTK hükümleri gereği zamanaşımına uğramamıştır.

Sizin olayınız açısından; zamanaşımı itirazı ile icra mahkemesine gitmenize engel bir durum yoktur. Ancak bu cevabım, size örnek 10 ödeme emri ve yenileme emri gönderildiği varsayımına dayanmaktadır.

Tarafınıza iletilen ödeme emri örnek 7 ise alacaklının ilamsız icra yapmasında hukuki bir engel bulunmadığından herhangi bir sorun yoktur, Sizin de bu takibe itiraz etme hakkınız vardır. Şunu da unutmayın ki zamanaşımına uğramış bir bono ilamsız icraya konulur ve borçlu itiraz ederse, alacaklının elinde şeklen geçerli bir borç ikrarı olduğundan davayı borçlunun kaybedeceği aşikardır.

Kolay gelsin.