Mesajı Okuyun
Old 29-11-2014, 14:16   #3
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan htcklnc
karşı taraf dava dilekçesi ile tanık listesi bildirmiş olmasına rağmen ön inceleme duruşmasında hakim tanık ve delillerin bildirilmesi için 2 haftalık kesin süre verdi ve karşı taraf tanık isimlerini değiştirebileceklerini söyledi. Hakim de bunun kanuni bir hakkı olduğunu söyleyerek süre verdi .

Dava dilekçesinde bildirilen tanık listesini ön inceleme duruşması sonrasında hakimin verdiği 2 haftalık kesin süre içerisinde yenilenmesi iddia ve savunmanın genişletilmesi yasağı kapsamına girer mi ? Buna bizim muvafakatimiz aranır mı ?

şimdiden teşekkürler...

Sorunuzu; dava dilekçesinde isim ve soyadları ile adresleri bildirilen tanıklar A-B-C YERİNE D-E-F'nin tanık olarak bildirilebilip bildirilemeyeceği olarak anlıyorum? Sorunuz bu şekilde ise; yeni listenin 2. liste, iddianın genişletilmesi yasaklarına tâbi ve karşı tarafın açık muvafakatine bağlı olduğunu düşünüyorum.

Yargıtay 2 HD'nin, dava dilekçesinde bildirilen tanık isimlerine -ön inceleme duruşmasından önce- yeni isimler eklenmesi konusundaki kabulüne ilişkin, Sayın Bozoğlu'nun eklediği kararı inceleyebilirsiniz:
http://www.turkhukuksitesi.com/serh.php?did=15984