Mesajı Okuyun
Old 28-11-2014, 20:40   #2
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan htcklnc
karşı taraf dava dilekçesi ile tanık listesi bildirmiş olmasına rağmen ön inceleme duruşmasında hakim tanık ve delillerin bildirilmesi için 2 haftalık kesin süre verdi ve karşı taraf tanık isimlerini değiştirebileceklerini söyledi. Hakim de bunun kanuni bir hakkı olduğunu söyleyerek süre verdi .

Dava dilekçesinde bildirilen tanık listesini ön inceleme duruşması sonrasında hakimin verdiği 2 haftalık kesin süre içerisinde yenilenmesi iddia ve savunmanın genişletilmesi yasağı kapsamına girer mi ? Buna bizim muvafakatimiz aranır mı ?

şimdiden teşekkürler...

Tanıkların hangi süre içinde bildirilmesi gerekliliğine ilişkin HMK'da hüküm bulunmamaktadır. Tanık deliline dayanan taraf dava dilekçesi ile birlikte tanık ismi de bildirmiş olabilir. Ancak dava dilekçesi ile bildirilen tanık ismini tanık listesi kabul ederek, ön inceleme duruşması sonrasında iki haftalık kesin süre içinde tanık listesi verilemeyeceğini söyleyemeyiz. Bu süre içinde verilecek tanık listesi 2. tanık listesi anlamına gelmeyeceğinden ikinci tanık listesi verilemeyeceği yasağına ve iddianın genişletilmesi yasağına da aykırılık oluşturmaz. Muvafakatinizin önemi bulunmamaktadır, karşı tarafın yasal hakkıdır.