Mesajı Okuyun
Old 21-11-2014, 22:02   #2
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan brn-34
Merhabalar;

müvekkil işçiler x şirketinde çalışmaktalar. x şirketi kapanma kararı almış ve 02.02.2014 tarihinde işçilerin iş akdini feshettiğini ve işyerinin 02.03.2013 yani bir ay sonra kapanacağını bildirmiş yani ihbar süresini vermiştir. Ancak iş yeri kapanacağı bildirilen tarihten 4-5 ay sonra yani 02.06.2013 tarihinde kapatılmıştır ve bu tarihe kadar da işçiler çalıştırılmıştır.

Soru : ihbar tazminatı hakkımız var mıdır? ihbar öneli verilmiş midir ? Kanaatimce süresinde iş akitleri feshedilmeyip devam ettirildiğine göre fesihten feragat edilmiş ve 4 ay sonrasında yapılan fesih nedeniyle ihbar tazminatını alamaya hak kazanacağımızdır ancak değerli görüşlerinizi almak isterim nitekim iş sayısı çok ve kıdemleri de fazla... Teşekkür ederim...

Doğru düşünüyorsunuz. Fesih bildiriminden tek taraflı olarak dönülme geçerli olmayıp, işçi lehine yorum ilkesi gereği önceki verilen bildirim süresi sonunda işçinin çalışmasının devamı talep edilmiş olması halinde, sonradan aynı gerekçeye dayanılarak olsa dahi yapılacak derhal fesih halinde fesih bildirim önelinin yasal mevzuata uygun olarak kullandırılmadığı gerekçesi ile ihbar tazminatı talebinde bulunabileceğinizi düşünüyorum.