Mesajı Okuyun
Old 07-11-2014, 12:04   #1
Av.S.A

 
Acil İştirak nafakasına ilaveten çocuğun rutin ameliyat giderlerinin istenmesi

Büyüklerim, küçüklerim herkese merhabalar

Sizlerden şu konu hakkında kısa bir bilgi ve daha ziyade Yargıtay kararı istiyorum:

Müvekkil 1 yıl önce eşinden ayrılmış olup 2 çocuğun velayeti de kendisindedir. Boşanma kararında çocuklar için iştirak nafakasına hükmedildiyse de; o dönemde çalıştığı için müvekkile nafaka takdir edilmedi ve karar bu haliyle kesinleşti.

Çocuklardan biri %88 fiziksel engelli ve Çapa Tıp raporu da var. Bu çocuğun hastalığı nedeniyle ayda 1 veya 2 ayda 1 ameliyat olması gerekiyor. Müvekkil engelli çocuğun eğitimine devam edebilmesi için ve bakıma muhtaç olması nedeniyle şu anda çalışamıyor, dolayısı ile hiç bir geliri yok. İştirak nafakası ise hem tedavi hem de çocukların bakımı için olan zorunlu giderleri dahi karşılamıyor.

İştirak nafakasının artırılması ve müvekkile yoksulluk nafakası takdir edilmesi talepli dava açacağım. Ancak; müvekkil de çalışamadığı için, engelli çocuğun ameliyat masraflarının baba tarafından karşılanmasını (iştirak nafakasından ayrı olarak) istemeye engel bir durum var mı? ve hatta iştirak nafakası + ameliyat giderlerinin birlikte ödenmesi yönünde elinde Yargıtay kararı olan meslektaşlarım, bu merakımı giderirlerse çok müteşekkir olurum