Mesajı Okuyun
Old 30-10-2014, 10:42   #3
Av.Karahan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Ecee
Müvekkilimin ihbar tazminatı eksik ödenmiştir. Kalan kısım için dava açacağım. Bakiye kısım için dava açarken düşük miktardan dava açıp daha sonra ıslah edebilir miyim? Yoksa bakiye bedelin gerçek değeri üzerinden mi dava açmalıyım? Bir de işçi ücretleri istenirken yasal faiz mi istenmeli yoksa mevduata uygulanan en yüksek faizi mi istemeliyim?

Sayın Av. Ecee,

Bildiğiniz üzere, ihbar tazminatı işçinin işyerindeki hizmet süresine (kıdemine) göre uyulması gereken bildirim süreleri (İK 17/2, 4) göz önünde tutularak yine işçinin, fesih anındaki brüt ücreti üzerinden hesaplanarak ödenmektedir. Bu anlamda somut olayda, işçinin brüt ücreti ve ihbar önelinin tespiti ile ihbar tazminatının rahatlıkla hesaplanarak gerçek bedeli üzerinden alacak davası açılabileceğini düşünmekteyim. Aksi halde açılan dava, alacağın belirsiz olmadığı gerekçesiyle red edilebilir.

Ayrıca, işçilik alacaklarından, ihbar tazminatı ve yıllık ücretli izin alacağına yasal faiz, diğer tüm işçilik alacaklarına ise mevduat faizi uygulanmaktadır.

Saygılarımla.