Konu: evlat edinme
Mesajı Okuyun
Old 28-10-2014, 09:27   #1
kilit27

 
Varsayılan evlat edinme

Değerli Meslektaşlarım, öncelikle iyi çalışmalar diliyorum.
Evlat edinmeye izin davası açmak istiyoruz. Fakat kafamı kurcalayan bir problem var. bu durum evlat edinmeye izin davasına engel teşkil eder mi bilmiyorum. bu nedenle değerli görüşlerinize ihtiyacım var. şöyle ki;
Müvekkillerim uzun yıllardır evli olmalarına rağmen çocukları olmamıştır. araya tanıdıkların de girmesi üzerine maddi durum iyi olmayan bir aile ile irtibat kuruyorlar (ki bu ailenin resmi nikahları bulunmamaktadır.) çocuk doğar doğmaz kendi nüfuslarına öz evlatları imiş gibi kaydettiriyorlar. fakat bu durum bir şekilde ortaya çıkıyor. haklarında dava açılıyor. gerek müvekkillerim gerekse küçüğün biyolojik ailesi ceza alıyor. ceza mahkemesinin kararı üzerine çocuğun nesebinin düzeltilmesi için savcılık tarafından aile mahkemesinde dava açılıyor ve yapılan yargılama neticesinde küçüğün nesebi düzeltilerek biyolojik ailesinin nüfusuna kaydı sağlanıyor. küçük halen müvekkillerimin yanında, onları öz ailesi olarak biliyor.
şimdi müvekkillerin ceza almış olması (ki özellikle küçük çocuğun durumu ile ilgili olarak) evlat edinmeye izin davası için engel teşkil eder mi ?
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla