Mesajı Okuyun
Old 14-10-2014, 15:50   #2
av.araf

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avukat152
İyi çalışmalar diliyorum herkese.


1.400 TL üzerinden harç yatırarak açtığım bir iş davası mevcut. Kıdem tazminatı, fazla mesai ücreti, yıllık izin ücreti ve hafta tatili alacaklarını talep ettim. Bilirkişi raporu geldi. yıllık izin ve hafta tatili alacağının bulunmadığına karar verdi. Diğerlerini de talebimden fazla olarak hesapladı.


Şimdi sorum şu. Islah dilekçesi vereceğim ancak ıslah edilen değerden yıllık izin ücreti ve hafta tatili alacakları için talep ettiğim 200-TL yi düşmeli miyim yoksa talebe eklemeli miyim? Yani bu alacaklar yönünden harcı eksik yatırmam davanın kısmi reddini engeller mi yoksa zaten en başta onları talep ettiğim için eksik harç diğer alacaklarıma mı etki eder?


200-TL lik talep için dava reddedilirse müvekkil vekalet ücreti ödemek zorunda kalacak. O yüzden acaba olabilir mi dedim.


Umarım anlatabilmişimdir, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bilirkişi raporları karar mahiyeti taşımamaktadır. Kabulü Mahkemenin takdirindedir. Bu nedenle taleplerinizi aşan kısımlar için yapılan hesaplamaları doğru buluyorsanız kabul ettiğiniz kısımlara ilişkin alacak kalemlerini ıslah ederek eksik kalan harçlarınızı tamamlamanız gerekecektir. İzin alacakları yönünden yapılan incelemeleri yetersiz veya hukuka aykırı buluyorsanız bu kısımlar yönünden de rapora itiraz edebilirsiniz.
Dava başında kısmi olarak talep ettiğiniz izin alacaklarına ilişkin harcı ödemiş olduğunuzdan bu harçları tekrar ödemeniz ya da ıslah harcından mahsup etmeniz gibi bir durum söz konusu değil zaten .