Mesajı Okuyun
Old 15-09-2014, 17:00   #2
Av.CKaran

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avhburakmemis
Müvekkil şirket aleyhine başlatılan ilamsız icra takibinde tebligat zarfı üzerinde dosya esas numarası yanlış yazılmış, vekil (yani tarafımızca) yapılan şikayet sonucu ödeme emri ve tebligat iptal edilerek yeniden ödeme emri çıkartılmış fakat tebligat dosyada vekil olarak kayıtlı olamamıza rağmen asile yapılmış, asil tarafından tebligatın tarafımıza geç bildirilmesi nedeniyle itirazı süresi kaçırılmıştır. Bilindiği gibi vekil varken asile yapılan tebligat usule aykırı olup yeniden tebligat çıkartılması gerekmektedir. Bu durumda şikayet süremiz ne zaman başlayacaktır ve ne kadarlık bir şikayet süresi vardır?
İkinci soru ise haricen öğrenme halinde haricen öğrenenin beyan ettiği tarihten itibaren itiraz süresinin başlaması nedeniyle tarafımızca müvekkilin ödeme emrini bize ilettiği tarihte dosyaya itiraz edilmiş, ancak vekil varken asile tebligatın usulsüz olması için icra takibinin bir ilama dayanması gerektiği belirtilerek itirazımız rededilmiştir. Bu ret kararı yerinde midir? Şikayet edersek bir sonuç alır mıyız? Teşekkürler

Sayın Memiş,icra takibinin ilama dayanması gibi bir şart yoktur. Davada müvekkili temsil ederim. Davadan sonra etmem, her dava ve icra takibi farklıdır ve ilk tebligat asile yapılmak zorundadır. Avukat bir vekalet aldı diye birinin ömür boyu bütün dava ve icraları için tebligat mercii olmak zorunda mı? Maalesef hakimler bu konuda ortak bir uygulamaya geçemediler. Bu yüzden farklı kararlar çıkıyor.