Mesajı Okuyun
Old 11-09-2014, 10:29   #2
sebepsiz zenginleşme

 
Varsayılan

Külli halefiyet gereğince miras intikal ettiğinde elbirliği mülkiyet bulunur ve pay oranları belli değildir dolayısıyla mirasçılar hep birlikte hareket etmek zorundadırlar ancak mirasçılar pay oranlarının belirlenmesi için paylı mülkiyete geçerlersepaylarını rehnedebilir satabilir ve burada paylı mülkiyete geçtikten sonra Ortaklığın giderilmesi davası açılmalıdır bence birde tereke temsilcisinin görevi nasıl atandığına bakarsak şu çıkar karşımıza ;TMK. 640/3 maddesi ile Vel.Ves.Mir.Hükümlerinin Uyg.ilişkin Tüzüğün 54 maddesine göre , mirasbırakanın son yerleşim yeri mahkemesine verilecek bir dilekçe ile , terekeye temsilci atanması istenir.

Mirasçılardan biri veya birkaçı başvurabilir. Dava hasımsız olarak açılır. Veraset belgesi eklenir. Nüfus aile kayıt tablosu eklenir veya bilgi verilir. Hakim tanık da dinler . Mirasçılardan biri temsilci olarak atanabilir.

Saygılarımla.

TÜRK MEDENİ KANUNU
Miras Ortaklığı
Madde 640/3- Mirasçılardan birinin istemi üzerine sulh mahkemesi, miras ortaklığına paylaşmaya kadar bir temsilci atayabilir.
TÜRK MEDENİ KANUNUNUN VELAYET, VESAYET VE MİRAS HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TÜZÜK
MİRAS ORTAKLIĞI VE TEMSİLCİSİ
Madde 54 - Birden çok mirasçı bulunması halinde, mirasın geçmesiyle birlikte paylaşmaya kadar, mirasçılar arasında terekedeki bütün hak ve borçları kapsayan bir ortaklık meydana gelir.
Türk Medeni Kanununun 640 ıncı maddesinin uygulanmasında miras ortaklığına temsilci atanması istemi, mirasbırakanın yerleşim yeri sulh hakimine sözlü veya yazılı beyanla olur. Sözlü beyan tutanağa geçirilerek beyanda bulunana imzalattırılır.
Terekenin yazım işi

Koruma önlemlerini almak

Mirasçıların menfaatlerine veya iyi bir yönetimin gereklerine uygun düştüğü takdirde terekedeki malların satılması,

Miras bırakanın alacaklarının tahsili ve borçlarının ödenmesi,

Mirasçıların yasal haklarına zarar vermediği anlaşılan vasiyetlerin, sulh hakiminin izni ve asliye hakiminin onayı ile yerine getirilmesi,

Terekeye ait olan paraların faiz getirmek üzere tüzükte belirtilen bir bankaya yatırılması veya bu paralarla Devlet tahvili alınması ve yeterli güvencesi bulunmayan yatırımların güvenceli yatırımlara dönüştürülmesi,

Terekede ticarethane, imalathane veya başka bir işletme varsa, bunların olduğu gibi sürdürülmesi; sürdürmede yarar yoksa, tasfiyesi için gerekli önlemlerin alınması.

Tereke yöneticisi, görevine giren hususlarda miras ortaklığının temsilcisi olup, ortaklık aleyhine açılan davalarda ve yapılan icra takiplerinde ortaklığı temsil eder ve gereken durumlarda ortaklık adına dava açmaya, icra takibi açmaya, davadan feragate, kabule, sulh olmaya ve tahkime yetkilidir; davaları ve takipleri mirasçılara ihbar eder.

Terekenin resmen yönetilmesinde, sulh hakimi ile temsilcinin işlemleri hususunda, niteliklerine uygun olduğu kadar, vesayete ilişkin hükümler uygulanır