Mesajı Okuyun
Old 04-09-2014, 13:01   #3
Avrasya

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Tuncer yılmaz
Öncelikle Sayın Meslektaşlarıma saygılarımı sunar,yapacakları yardım için şimdiden teşekkür ederim.
Merkezi Aydın İlinde bulunan X İsimli müvekkil şirket, Ankara ilinde bulunan A isimli şahsa 1 adet cep telefonu satmış ve bu telefonu müşterisi A’ya göndermek için B isimli Kargo Şirketinin Aydın İlinde bulunan acentesine teslim etmiştir. Ancak bir süre sonra A isimli şahıs müvekkil şirket yetkilisini arayarak cep telefonunu teslim almadığını bildirmiştir. Bunun üzerine müvekkil şirkat B Kargo Şirketi ile yapmış olduğu görüşmede kargonun Ankara ilinde bulunan A’ya değil C isimli şahsa teslim edildiğini öğrenmiştir. Alıcı A müvekkil şirkete almış olduğu cep telefonunun gönderilmesini ya da yapmış olduğu ödemenin iadesini talep etmiş müvekkil şirkette müşterisinin mağdur olmaması için ödemeyi iade etmiştir.
Müvekkil şirket uğramış olduğu zararın tazmini için Kargo Şirketi aleyhine dava açmak istemektedir. Buna göre;
1-Müvekkil Şirket tarafından açılacak olan davada Tüketici Mahkemesi mi yoksa Ticaret Mahkemesi mi Görevli Mahkeme’dir?
2- Açılacak olan davada yetkili Mahkeme müvekkil şirketin ve yine Kargo Acentesinin bulunduğu yer olan Aydın İli Mahkemesi mi yoksa Kargo Şirketinin merkezinin bulunduğu İstanbul İlinde bulunan Mahkemeler midir?
Sayın Meslektaşlarıma yapacakları yardımlardan dolayı tekrar teşekkür eder, konuya ilişkin olarak elinde Yargıtay İçtihadı bulunan meslektaşlarımın bu içtihatları bizlerle de paylaşmalarını rica eder,saygılar sunarım.


Davayı açtınız mı acaba Sn Meslektaşım. Sonucu paylaşabilir misiniz?