Mesajı Okuyun
Old 27-08-2014, 00:02   #7
av.tülayç

 
Varsayılan vekalet ücreti ödenmeyen avukat :(

Merhabalar Sayın Meslektaşlarım,

Bundan 3 hafta kadar önce bir cuma günü, X kişisi oğlunun "kesinleşmiş ceza hükmü" olduğunu ve hakkında yakalama kararı çıkartıldığını öğrendiklerini söyleyerek başvurdu. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yoluna gitmeye karar verdik. Ücrette anlaştık, pazartesi oğlu Y kişisi vekaletname çıkartacaktı.

Vekalet bilgilerimi gönderdim ve aradan bir saat geçmeden Y'nin yakalandığını öğrendik. hemen adliyeye gittim. yasal koşulları olmamasına karşın istekleri üzerine infazın ertelenmesi dilekçesi verdik. Savcı tarafından havale ile birlikte reddedildi.

Sonra baba X ile vekalet sözleşmemizi imzaladık, burada sadece AYM'ye bireysel başvuru için hükümler vardı. Birkaç gün devamlı bilgi aldılar, tekrar tekrar dosyayı, hukuka aykırılıkları vs anlattırdılar, hatta tanıdık tanımadık pek çok kişi ile tlf görüşmesi yapmak ve onlara da izah etmek durumunda kaldım. Bu arada ödeme yapmadılar.

Y kişisi vekaletname çıkartamadan yakalanıp hükümlü olarak cezaevine konduğu için vekaletname çıkartamadı ve vasi atanması gerekti. işlemi hızlandırmak için beni arayıp hükümlü y'den dilekçe alarak dava açmamı istediler.

Ben de Y'den TARAFIMI AVUKAT OLARAK TAYİN ETTİĞİ beyanını da içeren EL YAZILI dilekçe aldım. beni adliyeye götürdüler ve dilekçe hazırlayıp bu el yazılı evrakı da ekleyerek vasi atanması için dava açtım. O gün saat 18.30'a kadar da benimle kararlaştırdığımız vekalet ücreti için pazarlık yapıp dava hakkında neredeyse konuyu ezberleyene kadar bilgi aldılar. ben sözleşmem olduğu için rahat davrandım.

Ancak sonra ücreti ödeyemeyeceklerini söylediler ve "yaptıklarımın karşılığı alıp işi bırakmamı" istediler. yarı ücreti istedim, onu da ödeyemeyiz deyip telefonu kapattılar ve bir daha da aramadılar

Bildiğiniz gibi AYM'ye başvuru süresi 30 gün, dolmasına bir hafta kala hem X'e hem de Y'ye ihtarname çekerek hem vekaletnamedeki ücretimi, hem de asgari ücret tarifesine göre hesaplanan vesayet davası, infaz erteleme başvurusu ve cezaevine gidip 18.30'a kadar "rehin alındığım" tüm saatler için "çağrı üzerine sözlü danışmanlık ücreti" hesap ederek ödenmek üzere 7 gün süre verdim.

büyük ihtimalle ödemeyecekler. artık derdim para değil; meslek onurumla oynandığını düşünüyorum, bir hafta boyunca beni tüm işlerine koşturup tabiri caizse üzerine yattılar.

üzerlerine kayıtlı yalnız bir araba olduğunu biliyorum. bana öneriniz varsa çok memnun olurum. ne yapabilirim/yapmalıyım?

vakit ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim..