Mesajı Okuyun
Old 26-08-2014, 11:37   #1
alperyldrm

 
Varsayılan Sahte Kaşe Üretilmesi - Takibe İtiraz ve Şikayet

Merhaba,

Müvekkil şirket hakkında senede dayalı takip başlatılıyor. Müvekkil şirket "Y" şirketidir.

Senedin sol alt köşesine "X" şirketinin kaşesi basılıyor ve "A" şahsı da imzalıyor. "A" şahsı gerçekte de "X" şirketinin yetkilisidir.

Senedin sağ alt köşesine "A" şahsı kendi el yazısı ile ad ve soyadını yazıyor ve kendi imzasını atıyor.

Daha sonra kambiyo takibi başlatılırken, senedin sağ alt köşesinde bulunan "A" şahsına ait ad, soyad ve imzanın bulunduğu yerin üzerine "Y" şirketinin kaşesi basılıyor.

Ancak "A" şahsı bu "Y" şirketinin yetkilisi veya ortağı değil.

Kısaca müvekkil şirket olan "Y" şirketinin sahte bir şekilde kaşesi üretilerek söz konusu senet üretilmiş.

Olayda iki husus var.

Birincisi, "Y" şirketinin yetkilisi ve ortağı hiç bir zaman "A" şahsı olmadığından müvekkilin sorumluluğundan bahsedilemez.

İkincisi, senedin sağ alt köşesinde "X" şirketin kaşesi ile "A" şahsının sadece imzası varken, senedin sol alt köşesinde "Y" şirketinin veya başka bir şirketin kaşesinin üzerinde/altında neden "A" şahsının kendi el yazısı ile yazdığı ad ve soyadı bulunsun.

Belli ki "A" şahsı, senedin sağ alt köşesine şirketinin kaşesini basarak ve kendi imzasını atarak "X"şirketini borçlu hale getirmiş, senedin sol alt köşesine de ad ve soyadını yazarak ve tek bir imza atarak kendisini de kefil yapmak istemiş. Tekrar belirtmem gerekirse, senedin sol alt köşesinde ad ve soyad yazıldıktan sonra tek bir imza var.

Bu takibi karşı icra mahkemesinde şikayet ve itirazlarımı yapacağım, ayrıca sahte kaşe üretilerek müvekkil şirket borçlu hale getirildiğinden suç duyurusunda bulunacağım. Ancak takibin teminatsız durdurulacağından şüpheliyim.İcra Mahkemesi bunu sadece imzaya itiraz şeklinde algılayıp teminat dahilinde teddir kararı verebilir diye korkuyorum. Başka bir yol var mıdır.?