Mesajı Okuyun
Old 19-08-2014, 15:21   #1
SINIRSIZ

 
Varsayılan Tarafı olmadığımız dosyaya dilekçe...

Merhabalar,

Bir başkasının alacaklı olduğu dosyaya iştirak hacizlerimizi bildirdik. İştirak hacizlerimize rağmen menkuller alacağa mahsuben dosya alacaklısına satıldı ve teslim edildi.

Teslimi öğrenince bu alacak dosyasına talepte bulunduk. İştirak hacizlerimizin bulunduğunu, menkullerin alacağa mahsuben teslim edilemeyeceğini bildirdik. İcra dairesi de talebimizi kabul ederek alacaklıya menkullerin bedelini sıra cetveli yapılana kadar dosyaya ödemesini bildirdi.

alacaklı taraf İcra müdürünün bu kararını şikayet etti. Davacı bu şikayet davasında bizi taraf göstermedi fakat Biz şikayetten haberdar olunca 3. kişiler vekili olarak davaya cevap verdik.. Mahkeme duruşmasız olarak lehimize karar verdi. Şimdi alacaklı vekili ' Taraf olmayan kişi kafasına göre dilekçe vermiş ve bu kişinin dilekçesi hükme esas alınmıştır' diye dosyayı temyiz etmiş..... Ve bu temyiz dilekçesi bize gönderilmedi..

Evet biz dosyada taraf değiliz fakat verilecek kararın bizzat etkileneniyiz.. Ben bu durumda temyize de cevap vermek istiyorum.. Sizce haklı mıyım? Taraf olmayan 3. kişinin de İcra Mahkemelerinde memurun muamelesinin şikayetine ilişkin davalarda taraf gibi katılabileceğine ilişkin yargıtay kararı ya da bir uygulama var mıdır acaba?

Sadece Bu uzun sorumu okuduğunuz için bile şimdiden teşekkür ederim