Mesajı Okuyun
Old 15-08-2014, 08:48   #3
just4kick

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan mgamzesahin
Değerli meslektaşım,

Sorularınıza karşı kısaca fikrimi beyan etmek isterim;

1- Arsa üzerindeki gecekondunun davaya bir etkisi olur, izaleyi şüyu davasında kıymet takdiri yapılacaktır, bu aşamada da üzerindeki bina değeri ve arazi değeri, hem normal bina gibi hem de enkazmış gibi hesaplanacaktır.

2- Yurtdışına tebligat hususunda ise, Türk vatandaşı olan davalılar için, bulundukları yerdeki Türkiye siyasî memuru veya konsolosu tarafından tebligat yapılabilir. Bu itibarla tebliği yapılacak evrak mahkeme tarafından doğrudan, ilgilinin adresinin bulunduğu yerdeki Büyükelçiliğe veya Başkonsolosluğa gönderilebilir.

3- Yurtdışına tebligat masrafı ve süresi hakkında güncel bir bilgim yok ancak 1 yılı bulan tebligatlarla sürüncemede kalan davalarım olmuştu.YURT DIŞI TEBLİGAT VE İSTİNABE TALEPLERİNDE UYULMASI GEREKEN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ incelerseniz maddi olarak da tüm sorularınızın cevaplarına ulaşırsınız.Kanada, ABD, Fransa ve Yunanistan için farklı uygulamalar mevcuttur.

4- Avukatlık sözleşmesi yapmadan dosya açmamanızı, işi kaybetmek pahasına da olsa, davacıdan ödenmek şartıyla bir sözleşme yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Aksi halde, sizind e çekincelerinizi yazdığınız üzere, davayı kazansanız bile alacağınızı tahsil edememeniz ihtimali ortaya çıkacaktır.

Zor ve uzun bir davaya girmişsiniz, kolaylıklar dilerim

Gamze Hanım çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için, dün müvekkile avukatlık ücret sözleşmesi gönderdim ve dava sürecini izah ettim örneklerle vs. daha sonra beni arayıp vazgeçtiğini söyledi. %70'ine sahip olduğu 550bin TL'lik arsa satıldığı zaman %30'luk yer için 20-30bin TL'den fazla ödeme yapamazmış. Anlayacağınız iş "ayranın yok içmeye..." durumuna döndü ben de dava için aldığım masrafı kendisine iade ederek vedalaştım anlattıklarınıza bakılırsa böyle olması daha hayırlı olmuş. tekrar çok teşekkür ederim ilgi ve alakanıza