Mesajı Okuyun
Old 13-07-2014, 19:02   #1
av.syd ÇFTÇ

 
Varsayılan Ehliyetsizlik, Vekalet Görevinin Kötüye Kulalnilmasi Ve Muris Muvazasi

Değerli meslektaşlarım
1.Acilen düşüncelerinize ihtiyacım var ,işin içinden çıkamıyorum(:
1. OLAYIMIZ. Müvekkiler babası sağken torununa taşınmazı düşük bedelle devrediyor. Bizde muris muvazası ve ehliyetsizliği
sebebiyle tapu iptali açtık. fakat bulunduğumuz ilçe küçük olduğundan davalı bunu duyuyor.Davamızdan BİR GÜN ÖNCE taşınmazı üçüncü kişiye devrediyor.şimdi:
- Ayrı bir dava açmak mı gerekiyor yoksa hmk 125 göre tarafa değişikliği yoluna mı gitmek gerekiyor? Ayrı bir dava açılacaksa talep kısmı nasıl olmalı? Mesela tapu iptalİ ve tescili veya tazminat mı ? pay oranında mı?
-Torununu da davaya dahil edilecekse ona karşı nasıl bir talep yöneltilmeli ? hisse oranında mı taşınmaz bedelinin tamamı mı istenmeli mi ?
- bütün mirazçılar davayı açmak zorunda mı ? (Bir mirasçı Dava açmak istemiyor)
2.OLAYIMIZ. muris yine oğluna vekalet veriyor oğlu da bu vekaletle düşük bedele taşınmazı başkalarına satıyor bu bedelle otel yaptırıyor.Satış esnasında ve vekaletin veriliş esnasında murisin yaşlı olmaması dolayısıyla sadece sağlık ocağından alınan raporla bu işlemler gerçekleştiriliyor.
açacağımız tapu iptali ve tescili davasını ehliyetsiz , vekalet görevinin ve ve muris muvaazasına dayalı açacağız.Bun nedenlerden dolayı yargıtay tüm mirasçıların davada yer alması gerektiği belirtiyor. VEKALETİ ALAN da mirasçı olduğuna göre onu nasıl davaya dahil edebilrim. 4 müvekkil vekaleti verdi diğerleri vermiyor. Bindiği dalı neden kessinler ki yardımlarınızı bekliyorum SAYGILARIMLA