Mesajı Okuyun
Old 02-07-2014, 18:32   #1
tncey

 
Varsayılan Anayasa mahkemesine başvuru nasıl yapılır.?

1.Anayasaya mahkemesine iş mahkemesinde toplu dosyalarla ilgili verilmiş bir kararla ilgili başvurmak istiyorum. Görülen iş davaları sonucu öne sürdüğüm delillerin hiçbiri değerlendirilmedi ve bilirkişiler resmen davalının bütün taleplerine uygun olarak rapor verdi, bilirkişi incelemesine yaptığımız bütün kanuni itirazlar reddedildi ve karar verildi. Bilirkişi raporu mahkemenin ara kararına aykırı olmasına rağmen bu rapora göre karar verildi ve Yargıtay bu toplu dosyaları onadı. Şimdi ben Anayasa mahkemesine hangi nedenle hangi hakkımın ihlal edildiği gerekçesi ile başvuracağım.


2.Başvuru dilekçesine dosyanın fotokopisini eklemek zorundamıyım.? (Çünkü dosyalar çok kalın ve fotokopisini çektirmek bile çok zor ve çok sayıda)


3.Adli tatilde anayasa mahkemesine başvuru süresi işliyor mu?. Yoksa Aile mahkemesinde olduğu gibi sürenin durması gibi bir durum var mı.?


Açmış olduğum davalarda çok kötü bir karar verildi ve müvekkillerimin hakkı gerçekten yenildi. Son olarak Anayasa mahkemesine gitmek istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.