Mesajı Okuyun
Old 17-06-2014, 17:23   #1
alilawyer

 
Varsayılan Devam Eden Davada Avukatin Haksiz Azli

Arkadaşlar merhaba,
Bir şirket ile 2011 yılında sözleşme imzaladık. Sözleşme kapsamında şirketin hukuki işlerini takip edecektim ve bunun karşılığında aylık ücret alacaktım. Yine sözleşmeye göre sözleşme süresi 12 ay olup, sözleşme bitimine 15 gün kala taraflardan biri tarafından fesh edilmediği sürece sözleşmenin ücret hariç aynı şartlarla 1 yıl uzayacağı hüküm altına alınmıştı. Bu şekilde işe başladık. Bu arada icra takipleri ve davalar açtım, şirket adına devam ettim. Aradan 1 yıl geçtikten sonra şirket Genel Müdürü başka bir avukat ile (patronun akrabası) çalışmak istediklerini, bundan sonraki işleri bu yeni avukata vereceklerini fakat eski dava ve icra takiplerine devam etmemi söyledi. Biz yazılı her hangi bir fesih yapmadık, fakat o tarihten sonra bana ücret ödenmedi. Bu şekil ben eski işlere bakmaya devam ettim. 1 dava hariç bütün işler sonuçlandı. Kalan davaya ben bakmaya, duruşmalara girmeye devam ettim. Akabinde 2014 yılında dosya bilirkişi aşamasına geldi ve hesap için dosya bilirkişiye gönderildi. Ben müvekkilden bilirkişi masrafı isterken, müvekkil şirket bu davaya da yeni avukatın devam edeceğini tarafıma söyledi. Akabinde de azilname geldi. Azilnamede hiç bir sebep gösterilmemiş, dosyada hiç bir kusurum yok, bütün duruşmalara girdim, dilekçeleri zamanında verdim, masrafları zamanında yatırdım. Yani açık bir haksız azil durumu var. Gelinen aşamada siz değerli meslektaşlarımın yorum ve görüşlerine ihtiyacım var. Aşağıdaki hususlarda yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olacağım. Zahmet edip yazacak meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum.

1-Avukatlık Kanunu tam ücretin ödenmesini ön görüyor. Burda benim talep edebileceğim tam ücret nedir? Karşı taraf vekalet ücretini talep edebileceğimi düşünüyorum lakin daha önce müvekkil ile yaptığım sözleşme gereği aylık ücret almakta idim ve bu dönemde bu dava açıldı. Bu durumda bu dava için karşı taraf vekalet ücreti dışında müvekkilden almam gerekn vekalet ücretini de talep edebilir miyim?

2-Dava alacak davası, ve halen devam ediyor. Talep edeceğim vekalet ücretine ilişkin hesaplama yaparken, dava değerine göre mi yapacağım. Zira dava değerinin hepsinin kabul edilip edilmeyeceği henüz belli değil. Bu durumda vekalet ücreti hesabı nasıl olacaktır ? Benim vekalet ücreti talebi için davanın sonuçlanmasını beklemem gerekir mi?