Mesajı Okuyun
Old 12-06-2014, 09:03   #5
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın BAŞAR,
Alıntı:
Yazan Av.Nazife Eytemiş BAŞAR
...Yeni alınan ve şarj olmayan, kendi kendine kapanan cep telefonu için; ayıplı ihtarında bulunduğumuz ve yenisini veya bedelini istediğimiz hakem heyeti der ki: "elektronik eşyada 3 kere servise gitme zorunluluğu var". Ben böyle bir yönetmelik veya ek mevzuat bulamadım, bulan yardım etsin!

Alıntı:
Yazan Av.Nazife Eytemiş BAŞAR
...Ücretsiz onarım talebinde değil ayıpsız misli ile değiştirilmesini istedik... Hakem Heyeti başvuruyu almıyor!!!3 Kere servise gitme şartından bahsediliyor; bu düzenleme nerede?

Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla herhangi bir şekilde onarım hakkınızı kullanmadınız? Dolayısıyla onarım hakkının kullanılmasından sonraki prosedürün işletilmeye çalışılması doğru değildir. Siz onarım hakkına başvurmadan; seçimlik hakkınızı ayıpsız misli ile değişim yönünde kullanmış olduğunuzdan buna göre inceleme yapılıp karar verilmesi gerekmektedir. Şayet ilk başta onarım hakkınızı kullanmış iseniz ancak o zaman garanti süresi içerisinde kaç kez onarım hakkının kullanıldığı v.b. düzenlemelere göre inceleme yapılabilir.