Mesajı Okuyun
Old 08-03-2007, 08:31   #5
Av.Turhan Demiroğlu

 
Varsayılan

*Şüphesiz "yeni iktisap ve ihtiyaç" ile sadece "ihtiyaç" nedenine dayanmanız arasındaki fark, sadece davayı açacağınız tarih açısından önemli. Başkaca özel bir önemi yok. Esas olarak ihtiyaç keyfiyeti ispatlanacak..

*Davada; mevcut işyerinin yapılmakta olan işe yeterli gelmediğini, 2 ve 3 no.lu bölümlerin birleştirilmesinde mevzuata aykırılık bulunmadığını (kat mülkiyeti, imar-belediye mevzuatı vb.), birleştirme durumunda yapılmakta -veya yapılması düşünülmekte- olan işe DAHA elverişli hale geleceğini -bilirkişi raporları ve resmi belgelerle- ispatlayacaksınız. (Bu arada bilmiyorum mimari bir tadilat projesi de isterler mi?)

*Yeni iktisap ve ihtiyaç nedenine dayanırsanız, tapu tarihinden itibaren bir ay içerisinde iktisap ve ihtiyaç keyfiyetini ihtaren bildirip -yanılmıyorsam- 6 ayın sonunda veya sözleşme sonu daha yakınsa o tarihten sonra davayı açacaksınız.

*1 no.lu daireyi kiracıya teklif etmeniz ve kira farkı talep etmemeniz, ihtiyacınızın samimi olduğu yönünde çok kuvvetli bir delil olacaktır ümidindeyim.

Saygılarımla...