Mesajı Okuyun
Old 06-06-2014, 11:27   #1
sura_sura

 
Mutsuz Kamulaştirmasiz El Atma-idari Yargi- Dava Açma Süresi

Herkese iyi çalışmalar, imar planında kültürel alan olarak ayrılan(fiili el atma yok) taşınmaz için öncelikle belediyeye uzlaşma başvurusunda bulundum.

Belediyeye başvurduktan 6 ay sonra idare mahkemesinde kamulaştırmasız el atma nedeniyle tazminat davası açtım. Dilekçem İYUK madde 3 ve 5'e uygun olmaması nedeniyle usulden reddedildi.Şu anda dilekçemi yenilemem için 30 gün tarafıma süre verildi.

Mahkemenin İlk inceleme tutanağında göre, yetki,husumet gibi husslara ilişkin cevap verilmiş ancak süre kısmı boş bırakılmış. Bu durum dikkatimi çekti. Acaba süre ile ilgili bir zorun mu var diye tereddüt ettim.

Zira İyuk'ta idareye başvuru yaptıktan sonra 60 gün içinde idare tarafından cevap verilmez ise ondan sonraki 60 gün içinde dava açılması gerekiyor. Ben bu davadaki sürede Kamulaştırma kanunu geçici 6. maddede belirtilen 6 aylık süreyi baz aldım. Dava açarken çok araştırmıştım. Bana altı ay uzlaşma cevabı için bekle denilmişti. Şimdi çok endişeliyim. Miktar olarak çok yükek meblağlı bir dosya .

Bu davada süre ne olmalı. Süregelen bir zarar olduğu hususu süreyi etkiler mi. ne yapmalıyım bilmiyorum.

Eğer dava açma süresini geçirdiysem dilekçemi yenilemeden davanın usulden reddini sağlayıp, tekrar idareye başvurup yeniden dava açmayı düşünüyorum. Tabi doğru olursa.

Düşüncelerini paylaşacak meslektaşlarımıza şimdiden çok teşekkürler.