Mesajı Okuyun
Old 26-05-2014, 16:50   #4
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Avukat 1961
...Sözleşme hükümlerine aykırı hareket edildiği sabit olmakla sözleşme ve ek protokollerin iptaline karar verilmiş. 24.01.2007 davada verilen kararın kesinleşme şerhidir.

Taraflar arasındaki sözleşme ilişkisi 24.01.2007 tarihi itibariyle sona erdiğinden ve BK m.126/f.1-b.4 uyarınca "mütaahhidin kasıt veya ağır kusuru ile akdi hiç veya gereği gibi yerine getirmemiş ... olması sebebiyle açılacak dâvalar hariç olmak üzere istisna akdinden doğan bütün dâvalar" 5 yıllık zamanaşımına tâbi olmakla; maddedeki kasıt ve ağır kusur düzenlemesinin husule geldiğinin ispatlanması hâli dışında arsa sahibi mirasçıları talebinin zamanaşımına uğradığı kanaatindeyim.

P.S 1: Ayrı bir dava ikame edilip kesinleşmiş olmasa idi durumuna mütedair zamanaşımının başlangıcı değerlendirmesi için bkz:
http://www.turkhukuksitesi.com/serh.php?did=15546

P.S 2: Somut durum muvacehesinde mahkemenin "sözleşmenin iptali" tabirinin bana garip geldiğini; tabirin butlan veya iradeyi fesada uğratan hal v.b. bir durumun varlığını çağrıştırdığını da belirtmek isterim... Basbayağı fesih var