Mesajı Okuyun
Old 26-05-2014, 12:39   #1
Konuk

 
Varsayılan Boşanma ve ölümde mal paylaşımı

Merhabalar, ben 2006 yılında bekar olarak 2 çocuğu olan eşimle evlendim.Herhangi bir sözleşme imzalamadık.Eşim evlenmeden önce evinin tapusunu benim üzerime yaptı.Ben çalışan bir bayandım, emekli oldum emekli ikramiyemi,bekarken aldığım arabamı ve düğünde takılan takıları sattık ( bu ara da eşimin bana takı alması için kredi çektik evlendikten sonra ödedik.Diğer takıları benim yakınlarım taktı.onun ikinci evliliği olduğu için çok az kişi çağırmış bir-kaç tane altın takıldı.),üzerine de kredi çektik benim üzerime yeni bir ev daha aldık.Krediyi ben çektim ve maaşımdan düzenli kesiliyor.Eşimin maaşı ile de ev geçiniyor.

Şimdi iletişim eksikliği ve içkiye bağlı bazı sıkıntılar yaşıyorum ve zaman zaman boşanma noktasına geliyoruz.Sorum şöyle;

Boşanmamız durumunda tapuları benim üzerime olan evlerin durumu ne olur ? Anlaşmalı boşanma yaparsak istediğimiz şekilde her şeyi yazabilir miyiz?

Eşimin ve benim vefatımız durumunda mal nasıl paylaşılır ? Eşimin vefatında kızları ikisi de tapuları benim üzerime olan evlerde hak sahibi olurlar mı? Mallar benim üzerime olsa bile yarı yarıya mı hak sahibi olunacak? Bu durum boşanma ve vefata göre değişir mi ? Onlara babalarından ya da benden miras düşecek mi?

Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim.