Mesajı Okuyun
Old 19-05-2014, 09:02   #1
hakkaniyet89

 
Varsayılan nesebin reddi- kayyum ataması

Sayın meslektaşlarım,


Müvekkilin eşi, eski eşi ile boşanma davası görüldüğü aşamada müvekkilimle birlikte yaşıyor ve birliktelikleri neticesinde çocukları oluyor. Bu çocuk gerçek babasının değil de resmiyette halen babası görünen kişinin üzerine kaydediliyor. Çocuk şuan 6 yaşında. Yaptığım araştırmalar neticesinde babanın direk dava açma hakkının olmadığını gördüm, öncelikle soybağının reddi ile çocuğun nesepsiz kalması için dava açacağız. Daha sonra tanıma yoluyla çocuğu gerçek babanın üzerine geçirmeyi hedefliyoruz. Daha önce bu tarz bir davaya bakmadığım için deneyimli meslektaşlarımın yardımına ihtiyacım var;


1- Yaptığım araştırmaya göre öncelikle çocuk için kayyum atanması gerektiğini gördüm. Kayyum atanması için yazdığımız dilekçenin içeriği nasıl olmalı genel olarak? soybağının reddi davasının açılması gereğinden bahsetmek gerekir mi?
2- Kayyum ataması için önce anneden vekalet alsak daha sonra açılacak nesebin reddi davasında kayyumdan da vekalet almamıza engel olur mu?( çocuk ile anne arasındaki menfaat çatışması nedeniyle )
3- Kayyum atanırken mahkemeye çocuğun akrabalarından isim önerebiliyormuyuz? Mahkemeler kayyum atarken uygulamada önceliği kimlere veriyor ?
4- Gerçek babanın çocuğunu nüfusuna alması için belirlediğim yoldan daha pratik hukuki bir yol var mıdır?


Şimdiden çok teşekkür ederim sayın meslektaşlarım