Mesajı Okuyun
Old 16-05-2014, 23:49   #7
Fatih Kabadayı

 
Varsayılan Maaş haczine cevap verilmemesi halinde suç duyurusu

Maaş haciz müzekkeresine cevap verilmemesini cezai yönden değerlendirecek olursak; Eğer suç duyurusunda bulunulursa bahsedildiği gibi savcılık makamı yetkisizlik kararı verip idari para cezası kesmesi için icra müdürlüğüne bilgi veriyor. Bunun üzerine icra müdürlüğü olarak aşağıda belirtilen şekilde para cezası kesiyoruz. Fakat herhangi bir hapis cezası veya ciddi bir para cezası olmadığı için bu idari para cezasının size pek bir faydası olmuyor.

T.C
BAKIRKÖY
4.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
SAYI : ... ESAS


İDARİ YAPTIRIM KARARI TUTANAĞI ÖDEME ÖNERİSİ


ŞİKAYETÇİ :
VEKİLİ :
KARARI VEREN :BAKIRKÖY 4. İCRA MÜD.

KABAHATLİ :... TİC. LTD.ŞTİ.

KABAHAT :EMRE AYKIRI DAVRANIŞ
KABAHAT TARİHİ :
KARAR TARİHİ :
İLGİLİ YASA MADDESİ :5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 26.Maddesi
İDARİ PARA CEZASI MİKTARI:189,00.- TL



DOSYA İNCELENDİ.

Bakırköy 4. İcra Dairesi Müdürlüğünün ... Esas numaralı dosyasında alacaklı ... Tic Ltd Şti' ne ödeme yapılmak üzere borçlu ... isimli şahsın maaşından kesinti yapılması için borçlunun iş vereni olan kabahatli firma ...' ne müzekkere yazıldığı ancak kabahatli firmanın çalışanı olan dosya borçlusu x ' in maaşından herhangi bir kesinti yapmadığı nedeniyle şikayetçi vekili tarafından suç duyusunda bulunduğu görülmüştür.
Dosyanın incelenmesi ile iş veren kabahatli firma ...' ne müzekkere yazıldığı, kabahatli firma tarafından müzekkereye verilen cevapta borçlu çalışan x ' in ... - ... tarihleri arasında iş yerinde çalışmış olduğunu, halihazırda şirkette çalışmadığı beyan edilmiş ise de Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü icra takip dosyasında Uyap sistemi üzerinden elektronik ortamda çevrimiçi olarak SGK veri tabanında yapılan ... tarih ve ... tarihlerinde yapılan sorgulamalarda dosya borçlusu x' in ... iş yeri sicil numaralı, Yenibosna ... adresli ... Ltd Şti ünvanlı iş yerinde aktif SSK çalışanı olarak görüldüğü tespit edilmiş olup, iş bu eylemin kabahatler yasasının 32.maddesine aykırılık eylemini oluşturduğu anlaşıldığından kabahatli firma ... TİC LTD ŞTİ' nin 5326 sayılı kabahatler kanunun 32/1 maddesi kapsamına girdiğinden kabahatlinin eylem tarihi itibariyle 189,00.-TL idari para cezası ile cezalandırılmasına,5326 sayılı Kabahatler kanunun 26.maddesi uyarınca kabahatliye tebliğine,17/6 maddesi uyarıca kararın tebliğ tarihinden itibaren idari para cezasını kanunu yoluna başvurmadan önce (15 günlük süre içerisinde) ödemesi halinde idari para cezasının 4/3’ü olan ... TL miktarının tahsil edileceği 15 günlük süre içerisinde ödemediği taktirde idari para cezasının tamamı olan 189,00 TL’nin tahsili için idari yaptırım kararının Yeditepe Vergi Dairesine gönderileceği, tamamının tahsili halinde aynı yasanın 17/5 maddesi uyarınca 1 ay içinde bilgi verilmesine kabahatlinin idari yaptırım kararına karşılık tebliğ ve tefhim tarihinden itibaren 5326 Sayılı kabahatler kanunun 27/1 maddesi uyarınca 15 günlük süre içerisinde Bakırköy Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunulmasına bu süre içerisinde başvurunun yapılmamış olması halinde idari yaptırım kararının kesinleşeceği tebliğ olunur.