Mesajı Okuyun
Old 15-05-2014, 13:57   #8
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

http://www.turkhukuksitesi.com/serh.php?did=15343

Linkini verdğim kararda kadın sadece tedbir nafakası istemiş ve kararda yoksulluk ve maddi ve manevi tazminat istekleriyle ilgili bir karar verilmesine yer olmadığından kesinleşmiş ilk boşanma davası var. Açılan yoksulluk nafakası davası kesin hüküm nedeniyle reddedilmiş. Yargıtay ise yoksulluk nafakası ile ilgili bir talepte bulunulmadığından, bu konuda bir kesin hüküm oluşamayacağını, yeni açılan davanın esasına geçilmesi gerektiği şeklinde.
Alıntı:
ancak son celse kararında yoksulluk nafakası talebi olmadığından hüküm kurulmasına yer olmadığına ve çocuklara iştirak nafakasına hükmediyor.

Tam istediğiniz karar değil ama, yoksulluk nafakası istenmemiştir. Bu sebeple karar verilmesine yer olmadığına şeklinde verilen kararın kesinleşmesi halinde, 1 yıl içinde yeni bir yoksulluk nafakası davası açılabilir kanaatindeyim. Burada BOŞANMANIN KESİNLEŞME TARİHİNE DİKKAT ETMEK GEREKECEKTİR. Açılan davada mahkeme yoksulluk nafakasının koşullarını esastan incelemek zorundadır.

Öte yandan tedbir nafakası olarak nitelendirilmeyen talebin her iki nafaka anlamına gelebileceği, feragatın bulunmadığı ve belki de dava dilekçesindeki, duruşmadaki beyanlardan böyle bir sonucun ortaya çıkmasına neden olacak emareler varsa bunlarında temyiz gerekçesinde kullanılabileceğini düşünüyorum.

Saygılarımla