Mesajı Okuyun
Old 06-05-2014, 11:02   #1
hakkaniyet89

 
Varsayılan Kredi dosya masrafı ve belirsiz alacak davası

Merhabalar... Müvekkilim 2008 yılında konut kredisi çekiyor. Sözleşmenin imzalandığı gün müvekkilimden masraf ve komisyon adı altında 4.000 tl para alınıyor( dekontu mevcut ). Bunun üzerine bankadan sözleşme ile ödemeyi belirten dekontu vekil olarak istedim ve aldım. Dava açmadan önce yaptığım araştırmalarda gördüğüm; dosyalarda alınan bilirkişi raporlarında bankaların zorunlu gider olarak ispatladığı miktarın iadesi mümkün olmuyormuş. Dolayısıyla kısmi kabul kismi red durumu ile karşılaşılıyormuş.
Bu konuda deneyimli meslektaşlarıma birkaç sorum olacak.

1- Masraf ve komisyon bedeli olarak 4.000 tl alındığı açıkça ortada iken karşı tarafın birtakım belgeler sunma ihtimali ve bilirkişi raporunda da 4.000 tl nin bir kısmının iadesi yönünde görüş belirtilmesi ihtimaline binaen fazlaya ilişkin haklarımızı saklı tutarak örneğin 1500 tl üzerinden BELİRSİZ ALACAK DAVASI açmak mümkün mü?

2- Dosya masrafları sebepsiz zenginleşmeye dayalı olduğundan zenginleşme tarihinden itibaren TİCARİ AVANS FAİZİ alınabildiğine ilişkin yazılar okumuştum. Uygulamada bu yönde kararlar çıkıyor mu? Bu konularda tecrübeli meslektaşlarımın bilgisine ihtiyacım var.

İyi çalışmalar...