Mesajı Okuyun
Old 28-04-2014, 21:37   #4
the_gunner

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan mfk
merhabalar sevgili meslektaşım...

TCK
Karşılıksız yararlanma
Madde 163- (1) Otomatlar aracılığı ile sunulan ve bedeli ödendiği takdirde yararlanılabilen bir hizmetten ödeme
yapmadan yararlanan kişi, iki aydan altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
(2) Telefon hatları ile frekanslarından veya elektromanyetik dalgalarla yapılan şifreli veya şifresiz yayınlardan
sahibinin veya zilyedinin rızası olmadan yararlanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
(3) (Ek: 2/7/2012-6352/83 md.) Abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, suyun veya doğal gazın
sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi hakkında bir
yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

bu maddeyi arıyorsunuz sanırım... iyi çalışmalar...

Öncelikle teşekkür ediyorum. Aslında sormak istediğim de buydu. Ancak TCK m. 163/2'yi internet üzerinden yapılan yayınlara da uygulayabilir miyiz?
Çünkü bu hükmün, alıcı cihaz (reciever) üzerinde yapılan oynamalar ile doğrudan bir faydalanmaya uygulanabileceği konusunda hiç şüphem yok. Zira burada elektromanyetik dalgalar ile yapılan bir şifresiz yayın vardır. Ancak, internet üzerinden yapılan yayın (Korsan yayın yapan kişinin uydu görüntüsünü internette umuma iletmesi) bir elektromanyetik yayın değildir. Burada kastedilen internete verilen yayının elektromanyetik olması ise o halde de, Digitürk Web TV üzerinden yapılan yayınlar elektromanyetik yayınlar değiller. Yani bir kişinin Web TV yayınını umuma iletmesi halinde bunun izlenmesi suç değil mi?

Sormak istediğim aslında daha spesifik olarak "internette korsan yayınlar" konusuydu. İnternette korsan yayınlar da TCK 163/2 kapsamında mıdır? Yani TCK 163/2 bakımından korsan yayının internetten izlenmesi ile uydu alıcısında yapılan oynama aracılığıyla korsan yayının izlenmesi arasında fark yok mu?